Stempel do ciastek drewniany z Twoim projektem - odbicie wypukłe na ciastku

SKU
STEM.CIAST.WYP.56MM
51,00 zł
zawiera VAT
Rozmiar odbicia: ∅ 55 mm

Profesjonalny stempel do ciastek wykonany z drewna bukowego z płytką z wzorem wykonaną z materiału posiadającego atest do kontaktu z żywnością. W zestawie znajduje się wykrawacz plastikowy z atestem do kontaktu z żywnością. Całość zapakowana jest w worek bawełniany.

Rozmiar odbicia: 55 mm,

Rodzaj odbicia: wypukłe,

Wysokość stempla: 34 mm,

Średnica wykrawacza: 56 mm,

Wymiar worka: 15 cm

Twój odcisk
WYBIERZ WZÓR ODBICIA

STEMPEL DO CIASTEK DREWNIANY 55 mm WKLĘSŁY

Wysokiej jakości stempel do ciastek wykonany z drewna bukowego, toczonego ręcznie w Polsce przez zaufanych rzemieślników. W zestawie znajduje się wykrawacz plastikowy z atestem do kontaktu z żywnością. Całość zapakowana w worek bawełniany. Płytka z wzorem wykonana z zaprojektowanego przez nas materiału posiadającego atest do kontaktu z żywnością, głęboko grawerowanego, aby tworzyć na ciastkach dobrze widoczne odbicia.

SPECYFIKACJA STEMPLA

  • średnica stempla: 55 mm

  • średnica pola wzoru: 54 mm

  • wysokość: 34 mm 

  • średnica wykrawacza: 56 mm

  • rodzaj odbicia: treść wypukła na stemplu - odbicie wklęsłe na ciastku / treść wklęsła na stemplu - odbicie wypukłe na ciastku

 

ZAWARTOŚĆ ZESTAWU

  • drewniany stempel do ciastek z płytką tekstową z materiału z atestem do kontaktu z żywnością

  • wykrawacz z plastiku z atestem do kontaktu z żywnością

  • woreczek bawełniany

Zestaw zawiera drewniany stempel do ciastek o średnicy 55 mm z wybranym przez Ciebie wzorem odbicia wykonanym na specjalnym materiale posiadającym atest do żywności oraz okrągły wykrojnik do ciastek z plastiku z atestem do kontaktu z żywnością 56 mm. Wszystko zapakowane jest w ekologiczny woreczek bawełniany ze sznurkami - ułatwiający przechowywanie stempla.

 CERTYFIKATY*

Jako pierwsi na rynku wprowadziliśmy materiał specjalnie dostosowany do znakowania żywności. Nie nadaje smaku ani zapachu. Posiada certyfikaty świadczące o wysokiej jakości, standardach oraz bezpieczeństwie.

FDA - Amerykańska Agencja do spraw Żywności i Leków (Food and Drug Administration)
BfR - Instytut opracowujący akty prawne dotyczące ochrony zdrowia konsumentów (Bundesinstitut für Risikobewertung)
PZH - Atest Higieniczny potwierdzający, że dany wyrób jest zgodny z obecnymi normami w dziedzinie bezpieczeństwa

*w formie oświadczenia na fakturze, że produkt spełnia wyżej wymienione normy

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Stempel do ciastek drewniany z Twoim projektem - odbicie wypukłe na ciastku
Twoja ocena

 

CZEGO POTRZEBUJESZ
250 g mąki
115 g cukru pudru
125 g masła 
1 jajko
10 g cukru waniliowego

JAK WYKONAĆ CIASTO
Wymieszaj w mikserze mąkę, cukier puder i cukier waniliowy. Dodaj jajko oraz pokrojone na drobne kawałki masło.

Po wyrobieniu ciasta podziel je na 2 lub 3 części. Każdą z nich włóż do osobnego woreczka foliowego i spłaszcz na grubość ok. 1 cm. Schładzaj w lodówce przez 40 minut.

Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto na grubość ok. 6 mm. Posyp delikatnie i równomiernie mąką i wycinaj ciasteczka. Ciastka przełóż na blachę wyłóżoną papierem do pieczenia.

Stempluj ciasteczka bezpośrednio na blaszce. Pamiętaj, żeby dobrze docisnąć stempel - wgłębienia wypełnią się ciastem a odciśnięty wzór będzie precyzyjny i wyraźny. Nadmiar ciasta usuń wykrojnikiem.

Blachę z ciasteczkami schładzaj w lodówce przez 15 minut, a następnie piecz w temperaturze 180-190 stopni do zarumienienia ciastek - w zależności od ich wielkości od 7 do 14 minut.

WSKAZÓWKI
W przypadku gdy ciasto jest twarde i trudno jest odbić na nim wzór po wyciągnięciu z lodówki pozostaw je na stole na kilka minut, aby się ociepliło, a następnie ponownie je zagnieć i rozwałkuj.

W przypadku, gdy ciasto jest za miękkie i klei się do stempla spróbuj ponownie schłodzić ciasto w lodówce lub pozostawić wycięte ciasteczka na kilka minut aż podeschną przed ich stemplowaniem.

Ciasteczka zachowują świeżość przez 7 dni po upieczeniu.

Aby ciasteczka nie wyrosły za bardzo w celu uniknięcia rozmazania wzoru odbicia dodaj 3-5 gram sody.

Aby ciasteczka nie skurczyły się oraz nie zmieniły kształcu przy wyrabianiu ciasta dodawaj letnią, płynną masę.

Aby uniknąć porowatej powierzchni ciastek wałkuj ciasto na gładkich powierzchniach, a przed ich stemplowaniem bardzo delikatnie i równomiernie posyp je mąką.

SMACZNEGO!

Firma COLOP Polska Sp. z o.o.